Skip to content

Invisalign изглежда добре

Най-голямото предимство на Invisalign е, че шините са почти невидими. Системата създава високо ниво на дискретност, комфорт и ефективност при преместване на зъбите. Повечето пациенти свивкат с алайнерите до степен, в която не изпитват нужда да се разделят с тях по-рано от предвиденото.

С Invisalign няма да се тревожите за усмивката си на живо или на снимки – всичко, което ще виждате, е напредъкът на вашата постоянно подобряваща се усмивка. Околните трудно и рядко забелязват, че имате прозрачни алайнери върху зъбите. 

Можете да свалите алайнерите по време на хранене.

Пациентите често ни питат „Трябва ли да нося Invisalign през цялото време?“ За най-добри резултати Invisalign трябва да се носи 20-22 часа всеки ден, което означава, че можете да сваляте алайнерите си, когато се храните. Съответно, не е нужно да променяте режима си на хранене. За сравнение, с брекети някои видове храни са трудни и неудобни за консумация. Като цяло, храненето с брекети е затруднено, тъй като те са пространствено по-обемни, твърди и често създават рани на меките тъкани около тях.

С Invisalign имате абсолютен комфорт с атачмънтите, изработени от високоестетичен композит, с цвят като този на вашите зъби.

Изключително лесна хигиена

Всичко, което системата Invisalign осигурява, е с цел да улесни и подобри лечението. Свалянето на прозрачните шини означава съвсем стандартна хигиена с четка за зъби и зъбен душ/конец/интердентални четки. 

Необходими са по-малко консултации

С Invisalign голяма част от работата на ортодонта се случва преди да ви поставят алайнери, по време на изготвянето на плана за лечение. 3D сканирането на вашите зъби се използва за изработване на всички персонализирани фиксатори в лаборатория.

Трябва да смените определен брой комплекти, според указанията на вашия ортодонт. Няма нужда да посещавате ортодонтската клиника за корекции, така че посещенията са значително намалени, сравнено с лечението с брекети. Напредъкът се следи на около 2 до 3 месеца. 

Болка при носене?

Може би се чудите кое е по-болезнено – брекетите или Invisalign. Местенето на зъби с Invisalign може да бъде неудобно и дискомфортно първите два-три дни при всеки нов комплект, но отвъд това, не изпитвате болка. 

Дисциплина при лечение. 

Необходимостта от изпълнителност при лечение с алайнери е основна движеща сила. Необходимо е пациентите да са мотивирани и да поемат лична отговорност. Алайнерите се носят между 20-22 часа в денонощието и постоянството води до отлични резултати. За разлика от фиксираната техника (брекетите), съгласието за продължително носене е ключов фактор и неизпълнението може да забави или да навреди на цялостното ортодонтско лечение.