Skip to content

Ортодонтия

Ортодонтията е наука, която е насочена към диагностика, профилактика и лечение на зъбно-челюстни деформации. 

Ортодонтия

Ортодонтско лечение може да бъде проведено както при деца, така и при възрастни. Първата ортодонтска консултация е добре да се направи в ранна детска възраст – между пет и седем годинки, за да се проследи зъбния пробив и развитието на зъбните дъги. 

Oртодонтско лечение може да се проведе както в зряла, така и в напреднала възраст – няма ограничения. 

В нашата клиника ортодонтските лечения се провеждат с алайнери, а до вас в курса на лечението е д-р Тодорова – сертифициран представител на най-успешната компания за алайнери – Invisalign.

Защо е важно да се погрижим за захапката и зъбните изкривявания? 

Провеждането на ортодонтско лечение с алайнери е един от най-съвременните и иновативни методи в денталната медицина. То е подходящо както за леки изкривявания в отделните зъбни дъги, така и за комплексни проблеми на захапката. 

Целта на ортодонтията не е само промяна на естетиката и линията на усмивката, а и цялостно подобряване на дъвкателната функция, а оттам и качеството на живот.

Как протича лечението?

Ортодонтска консултация

По време на консултацията обсъждаме какъв е вашият ортодонтски проблем и какви са вариантите за лечение.

Дигитално сканиране с iTero 

При съгласие за лечение, продължаваме с дигитално сканиране на вашите зъби и захапка със специализиран скенер “iTero”, който дава прецизно дигитално изражение на вашите зъби и захапка. Така можем заедно в детайл да разгледаме вашия случай и да поговорим, ако имате въпроси. Правим и пълен набор от фотоснимки за диагностика и анализ на усмивката.

Дигитален план на лечение

Следва изработка на дигитален план на лечение. Той предоставя възможност да видите визуално как би изглеждал крайният резултат, както и всеки етап от лечението. В тази среща получавате информация за това колко време ще продължи цялостното лечение, какъв брой алайнери ще са нужни, каква е общата стойност на лечението и пр. 

Поставяне на алайнерите

Около две седмици след одобрения план на лечение алайнерите обичайно са готови и записваме час за поставянето им. Правим необходимите манипулации и ви обучаваме как правилно да се грижите за тях, както и кога и как да сменяте комплектите. Записваме часове за контролни посещения, според вашия случай и потребности. 

Предимства на лечението с алайнери Invisalign

Висока ефективност при комплексни случаи.
Висока ефективност при комплексни случаи.
Естетически красиви поради тяхната фина и почти прозрачна визия.
Естетически красиви поради тяхната фина и почти прозрачна визия.
Възможност за лесна поддръжка на оралната хигиена.
Възможност за лесна поддръжка на оралната хигиена.
Комфорт при хранене - алайнерите се свалят по време на хранене.
Комфорт при хранене – алайнерите се свалят по време на хранене.
По-редки клинични посещения - системата е подходяща за лечение на пациенти, които живеят в други населени места или държави. 
По-редки клинични посещения – системата е подходяща за лечение на пациенти, които живеят в други населени места или държави. 
По-малко болка - комплектите се сменят всяка седмица, но разликата между всеки следващ е минимална и щадяща, което води до бърза адаптация и по-малко дискомфорт.
По-малко болка – комплектите се сменят всяка седмица, но разликата между всеки следващ е минимална и щадяща, което води до бърза адаптация и по-малко дискомфорт.

Нашите усмивки

Име: Ваня 

Желан резултат: разширяване на усмивката, корекция на стеснението в горна челюст

Диагноза: двучелюстна компресия

Лечение: ортодонтско лечение с алайнери invisalign + клинично избелване

Продължителност: 12 месеца

ОртодонтияОртодонтия

Име: Надя 

Желан резултат: корекция на линията на усмивката и запълване на празните пространства

Диагноза: дълбока захапка и микродонтия на латерални резци

Лечение: ортодонтско лечение с алайнери invisalign + бондинг на странични резци след приключване на ортодонтското лечение

Продължителност: 18 месеца

ОртодонтияОртодонтия

Ако желаете да запазите час за консултация при д-р Тодорова, свържете се с нас тук.